Zakelijk telefoonnummer aanvragen

Wilt u een zakelijk telefoonnummer aanvragen? Dan is het belangrijk het juiste (soort) telefoonnummer te kiezen. Dit is zeker niet alleen een vraag voor u als u een startende ondernemer bent, nee, het is ook een vraag die vaak voorkomt bij een bestaande onderneming. Voor zowel ZZP als Multinational. Misschien gaat uw onderneming uitbreiden, of juist in een andere regio in Nederland vestigen. Of als uw onderneming niet meer langer regionaal werkzaamheden levert, maar juist door het hele land. Wilt u dan nog met een regionaal nummer werken? Welk soort telefoonnummer past dan het beste bij uw onderneming?

Thuiswerken met een zakelijk telefoonnummer

Een regionaal nummer aanvragen

Bedrijven die voornamelijk lokaal business doen, zoals bijvoorbeeld een winkel, geven vaker de voorkeur aan een regionaal nummer (Een regionaal nummer is bijvoorbeeld 010- voor Rotterdam, en een 020- nummer voor Amsterdam). Een regionaal telefoonnummer geeft mensen die lokaal zijn een soort herkenningsgevoel. Ze zullen eerder een telefoonnummer bellen van een bedrijf met een lokaal telefoonnummer dan met bijvoorbeeld een 0900 nummer. Deze herkenning kan belangrijk zijn voor uw klanten. Om de juiste keuze te maken moet u weten wie uw klant is. Wij kunnen helpen bij het verkrijgen van alle regionale nummers.

Wij kunnen voor u een regionaal nummer aanvragen, en dat kan zowel met een nummerblok zijn, als gewoon 1 nummer. Een nummerblok worden per 10 of 100 uitgegeven. Veel bedrijven kiezen hiervoor als medewerkers een direct nummer willen gebruiken.

Een zakelijk nummer beginnend met 085-

Een 085 nummer is een telefoonnummer dat regio-onafhankelijk is. U kunt dus verhuizen en uw telefoonnummers meenemen, wat bijvoorbeeld niet mogelijk is bij een regionaal nummer. Een regionaal nummer mag namelijk alleen in die regio geregistreerd zijn. Met een 085 telefoonnummer is dat geen probleem. Als u bijvoorbeeld in een dorpje in Limburg zaken doet, maar de uitstraling wilt hebben van een landelijk bedrijf, dan kunt u kiezen voor een 085 nummer. Ook veel webwinkels en bedrijven die online zaken doen kiezen hier vaak voor. De klant betaalt niet meer dan voor een regionaal nummer. Lees ook ons blog: 085 nummer aanvragen, als u meer wilt weten over het gebruik van een 085 telefoonnummer.

Zakelijke telefoonnummers met een nummerblok

Bij het kiezen van een zakelijk telefoonnummer kunt u een heel nummerblok nemen. Een nummerblok is een aantal telefoonnummers die elkaar opvolgt. Het eerste nummer eindigt dan op een 0, en de laatste op een 9. Een voorbeeld is het volgende 10 nummerblok: 020-1234560, vervolgens 020-1234561 en eindigt op 020-1234569. Een 100 nummerblok is ook mogelijk. Deze nummerblokken zijn gereserveerd, speciaal voor dit soort telefoonnummers, en zijn daarom vaak ‘mooier’ en makkelijker om te onthouden. Met mooier bedoelen we nummers zoals 00 of 000 aan het eind.

Gelijk een zakelijk telefoonnummer aanvragen?

Als u een nieuw zakelijk telefoonnummer wilt aanvragen, neem dan contact met ons op. Laat daarvoor uw gegevens bij ons achter. Overstappen met uw huidige telefoonnummer is natuurlijk ook mogelijk.

Veel gestelde vragen over het kiezen van een zakelijk telefoonnummer

Nog even in het kort:

Is het ook mogelijk een zakelijk 06 nummer te kiezen voor mijn zakelijke telefonie?

Ja, dat is zeker mogelijk, ook bij sommige VoIP abonnementen. Het is echter ook mogelijk een App te installeren om toch via uw mobiel te bellen en gebeld worden als zijnde uw vast zakelijke telefoonnummer. U kunt uw telefoonnummer ook doorsturen naar uw mobiel. Zo ontvangt u gewoon alle telefoontjes van uw zakelijk telefoonnummer op mobiel. Er zijn voldoende opties dus.

Als startende ondernemer, welk telefoonnummer kan ik dan het beste kiezen?

1 van de vragen die u dan moet stellen is: wie zijn mijn klanten? En als ik bel, welk nummer wil ik dan laten zien? Bent u voornamelijk lokaal werkzaam, en wilt u een herkenbaar nummer, dan kiest u voor een regionaal nummer. Wilt u gaan verhuizen, of wilt u een landelijk nummer, om bijvoorbeeld professioneler over te komen, dan kunt u ook kiezen voor een 085 landelijk nummer.

Hoe lang duurt het om een telefoonnummer aan te vragen?

Meestal geven we aan dat dit enkele dagen duurt, maar in de meeste gevallen kan het snel geregeld worden. Wilt u snel een zakelijke telefoonnummer aanvragen? Lees dan eerst goed deze informatie door.