Wat is VoIP?Wat is VoIP? VoIP is een afkorting voor Voice Over IP. Dus spraak over een IP verbinding. In de meeste gevallen betreft het IP over (via) een internetverbinding. Maar VoIP kan ook over intranet (dus een intern VoIP netwerk). Bijvoorbeeld wanneer u een VoIP telefooncentrale (PBX) op de bedrijfslocatie heeft staan. Staat de telefooncentrale in een datacenter dan heet het Hosted VoIP, Hosted PBX of telefonie in de cloud.

VoIP.nl is een VoIP specialist voor de zakelijke markt en levert VoIP telefonie in de cloud. Tevens SIP trunking voor telefooncentrales die op het bedrijf staan. Heeft u specifieke vragen over VoIP? Stel ze aan de specialisten van VoIP.nl, zij staan u graag te woord.

Wat is VoIP?

In de volksmond wordt VoIP ook wel internettelefonie, bellen via internet, VoIP bellen of internetbellen genoemd. Deze uitdrukkingen zeggen eigenlijk precies wat VoIP is: een telefoongesprek via internet. De telecomprovider bij wie het abonnement loopt zet de gesproken woorden (analoog) om naar een digitaal signaal. Hiervoor wordt een codec gebruikt. G711.A is een vaak gebruikte codec. De digitale signalen worden via een IP verbinding bij de ontvanger afgeleverd in een passende vorm (vaak weer terug naar analoog) zodat hij of zij de woorden kan horen. Een ander woord voor VoIP is SIP.

Wat is SIP?

SIP is het protocol waarover VoIP meestal communiceert. Dit is een standaard protocol waarover wereldwijd afspraken zijn gemaakt. Als iedereen zich aan deze afspraken houdt dan gaat het in principe niet fout met VoIP bellen. In de praktijk gaat het soms wel fout. Een modem of router houdt zich niet goed aan de regels en veroorzaakt storing in de telefonie. Door soms slechts enkele aanpassingen te maken in de configuratie van de modem of router gaat het vaak al goed. In sommige gevallen is het noodzakelijk om de modem of router te vervangen. Een VoIP geschikte modem of router is al beschikbaar vanaf 99 euro exclusief BTW.

Meer weten over VoIP?

Wilt u meer weten over bellen via internet voor de zakelijke markt? Lees de voordelen en nadelen van VoIP. Of bel nu met een van de specialisten van VoIP.nl op telefoonnummer 085-2733060 of stuur een e-mail naar: sales@voip.nl en ontdek de interessante mogelijkheden.