Welke internet verbinding is het beste voor VoIP?

Bij zakelijk glasvezel ben je verzekerd van de afgesloten snelheid. Dit is vaak anders dan bij een koperverbinding (bv. (A)DSL) wat nog door veel bedrijven wordt gebruikt. Dit type verbinding is gevoelig voor externe factoren zoals afstand tot de wijkcentrale en het weer. Bij slecht weer (regen / sneeuw) kunnen de aderparen worden aangetast waardoor de bandbreedte afneemt. Aangezien het in Nederland vaak regent, kan dit invloed hebben op de internetsnelheid en dus de kwaliteit van de VoIP verbinding. De afstand tot de wijkcentrale bepaalt bij DSL-verbindingen de werkelijke snelheid. Des te verder een bedrijf van de wijkcentrale is verwijderd, des te lager is de internetsnelheid. Hierdoor is er minder bandbreedte beschikbaar voor de telefoongesprekken.

SLA

Zakelijk internetproviders bieden op glasvezelverbindingen standaard een hogere SLA dan op DSL-verbindingen. Daardoor wordt een storing sneller verholpen en heb je dus minder last van een uitval. Een storing op een glasvezelverbinding wordt door de providers gemiddeld binnen vier uur opgelost.

DataWeb

Zakelijk internet provider DataWeb is al sinds 1994 actief als ISP en levert al jaren glasvezel aan bedrijven. De klantenservice wordt bemand door engineers zodat je direct antwoord krijgt op technische vragen.

Ziggo

VoIP via een zakelijke glasvezelverbinding van Ziggo behoort ook tot de mogelijkheden. Veel mensen kennen Ziggo van kabelverbindingen voor consumenten maar Ziggo is reeds jaren actief op de zakelijke markt.